2011. szeptember 25., vasárnap

Napsütéses

csodás őszt kívánok mindenkinek!
Ezidőtájt szoktam már érezni, hogy a napsütés és a meleg nem tart örökké, pedig idén nincs okuk panaszra a vénasszonyoknak! Be kell gyűjteni minden sugarat és tartogatni a szürke, hideg időre. Mindenki menjen ki! :)

2011. szeptember 22., csütörtök

Az új kanapé hatása a hobbira

Hirtelen gyorsan ma hozzák a kanapét - volt ez tegnap, de azóta nem volt erő géphez jutni.
1. Nagyjából bútortalanítottam a nappalit, majd kihasználva a felszabadult, sterilizált helyet, kiterítettem az áldozatot:

A rálátást a galéria biztosította:)
Sajnos csak a rétegek kiteregetéséig, simogatásáig és vasalásig jutottam, mert jöttek a cipekedők:( 

2. De így nekiláthattam vágyott tervemnek: egyesíteni a fonalarchívumot bitorolva az új kanapé ágyneműtartóját! Nehogymá' a néha ittalvós húgom paplanja foglalja az értékes, kézreálló helyet! :)
Háááát több éves Fonalfalós részvételre futja, az biztos és bánatomra az anyagaim egy része így is kiszorult az extrém nagy, 1*2 méteres helyről...


3. Ma egész nap a díszpárnákat varrtam, de fotót csak holnap tudok hozni.

...és blogolni is kényelmes...

Óriás rózsák

2011. szeptember 19., hétfő

Két apróság még mára

Egy mobiltok a szomszéd nagylánynak, csak hogy kipróbájam ezt a buborékszirmú Granny négyzetet és egy kitűző rózsa mohairből.

Hogyan lett a rózsaszín poncsóból zöld békás mellény?

Barátnőm kérésére készült kislányának ez a poncsó-fejpánt-kistáska együttes, igaz az utóbbiakról még nem tud:) Tavasszal kezdtem, de az utolsó fonalat csak a nyári festés pakolásánál leltem meg. Így Vilmossal 35 fokban próbáltattam fel befejezés előtt, amit aztán nem akart levenni!!! Szaladt el előlem, hogy ez az övé és nagyon tetszik. Így kellett megígérnem, hogy ha gyorsan visszaadja választhat ő fonalat és neki is kötök fejpántot.
-Poncsót is?
-Azt fiúknak nem, de egy vagány mellényt kitalálunk hozzá, jó? Csak add már vissza!
-Na jóóó...

Ezt a katalógust érdemes megnézni

http://viewer.zmags.com/showmag.php?mid=tfrqdr#/page0/

Az utolsó nyári hétvégére

elkészült a kerti kávézós sarkom ruhája. Nyáron gyártottam, de az utolsó öltések és a saját FIMO pillangó gombjaim csak most kerültek rá.
A párnahátlapozás ötlete Lucytól.
Imádok a borostyános bodzabokor alatt ejtőzni, szerintem nagyon jól mutat az árnyékban ez az öreg, fehér garnitúra, de az egyetlen kinn töltött délutánjunk alatt két helyen tojták le a madarak a párnákat :(




2011. szeptember 15., csütörtök

Vasárnap óta


minden szabad percemet ezzel az ágytakaróval töltöm. Most még csak részleteket mutatok, de szeretném pár nap alatt befejezni, mert megőrülök a kupitól, amit egy ekkora darab jelent!!!

2011. szeptember 12., hétfő

Mit csinál az ember,

ha a lánya vasárnap este 8-kor közli, hogy másnapra rózsafüzér kell, de a tavalyi elszakadt?
Először nemezelni terveztem, de egy kicsi változathoz is kell 15 golyó, pedig 5 után szétviszkedne a tenyerem.
Meg hát a kereszt miből legyen? Láttam pár napja Vilmosunk kezében egy pici fát, de minden gyerek alszik, ki tudja, hova tették?..
FIMO....kereszt.....hát akkor már a golyók is!
Hamar gyorsan be a sütőbe, amíg megsült még egy új tartó/zacsi/neszi is készült. Na, bár az angyalka is csak 1 órás ügylet, azt a -rózsafüzérrel egy ütemben leamortizálódott - tavalyi szütyőből nyisszantottam ki. Most csak varrtam, de az első olyan neszim, amibe a két réteg közé került a zippzár.

 A fűzés közben szentségeltem egy kicsit, nem lévén túl gyakorlott e témában egyszer lefutott az összes elem és a hétvégi alkotói káoszomban még a tartalékkal együtt is csak 9 golyó volt a nagy körhöz. Ezt pedig a témában kevéssé járatosaknak is gyanúsnak tűnhet...

Éjfélre kész is lett, s bár más terveim voltak erre az estére, végül elégedett vagyok. A szakadtból kiberhelt gyári köztes elemmel egész hivatalosra sikerült:)

Ez az érzés majd eltart reggelig, amikor:
a, nem tetszik
b, tök szép anya, de hosszú kell, olyan igazi
c, vegyünk olyan 290 / 490ft-os műanyagot, mint a régi volt!
d, a többieké nem ilyen, ez túl nagy és más és...

...fontolgathatom az ablakon kiugrást:)
S mire végeztem a mondandómmal jutott eszembe, hogy nemrég kaptunk ajándékba egy fa rózsafüzért, amit max 5 perc lett volna előkeresni:))))

Nem kéne ennek a gyereknek egy

ágytakaró? -kérdeztem nemrég barátnőmet, mikor láttam, hogy leszedték a rácsot a kiságyról.
-ÁÁÁ, inkább nekünk kéne a hálóba, csak még nem varrt senki...
-khm-khm az nem ugyanez a méret!...- fulladtam meg majdnem, hiszen jól emlékszem, mikor 3 éve anyósomék gigaméretű ágyterítőjénél megfogadtam, hogy ilyent csak nagyon jó pénzért. Ez meg hát ugye megint nem az az eset lenne...
Mentségére legyen szólva, életem első patchwork munkáját egy szimpla ágytakarót (miért is kezdtem volna egy edényalátéttel?!) 16 éve neki varrtam és azóta is használják, a kislánya játszószőnyege:) Tehát megérdemli .
576db négyzettel eddig jutottam 12-től 24h-ig, mert a családot elűztem biciklitúrázni a kertbe, meg aludni a nagyihoz.
Kell még pár nap, azt hiszem, mire készen lesz...:)

2011. szeptember 9., péntek

Fonalfalónak neveztem magam

http://fonalfalo.blogspot.com/2011/09/csatlakozok-bemutatkozok.html

de azért itt is bemutatom, amit hirtelen ez alkalomból horgoltam:


Össze/kitűző lesz ehhez a stólához.

Szép őszi előkészületeket mindenkinek!