2012. április 27., péntek

My Granny Waves blanket pattern




160*200-as ágytakarónak készül a télikertbe, egy dobogós matrac - ágyra. Hatalmas mennyiségű Barka takaró fonalat vásároltam hozzá, 4,5-es Milward tűvel horgolom. Nem találtam pár perc alatt alapsor mintát, így elkezdtem kútfőből, de bevált. Így megosztom szívesen, hátha valaki kedvet kap:)


A fonalak addig is "halacskák" Vilmosnak, ugrálnak akváriumból akváriumba:)

2012. április 19., csütörtök

Az igazi luxus

Férj: -Mi készül?
Én: -Pulóver Vilmos "Vilmoska babucikájának".

Együtt: -No, ez az igazi luxus!:)


Igen, ez tényleg a jó élet, mikor nem görcsölünk a "mennyi dolgom lenne, a spezjt is át kéne pakolni..." - féle önhajtásokon, hanem órákat szánni egy gyermeki sóhajra, hogy fázik a Vilmoska babucika!
Mert hát tényleg hideg volt az elmúlt napokban.


Azon meg tényleg ne akadjunk fenn, hogy ha nyártól múlt hétig kihúzta a baba a születési szerkójában, miért áprilisban kért farmernadrágot és pulcsit, de "hosszú csövűt ám"!:)

2012. április 17., kedd

Cladonia - trallala!

Itt még nagyon kukucs..., de a csodás barka-vitorlás már fénylik:)



A legszebb Cladonia fotó! Imádom.
Köszönet a csodás képekért a csodás Férjnek, aki nagy ritkán ráér nekem is fotózni:)


És akkor teljes valójában. Méretes, súlya van, nem csúszkál. Az érzése hűvös...pamut, len, bambusz hmmmm! Mást nem is tudok hozzátenni csak azt, hogy köszönet KicsiKatónak, mert ez a kendője vezetett ehhez a mintához, de nekem tetszenek az eredeti hurkok a szélén:)

Minta: Cladonia
Barka vitorlás (170g) és itthoni sötétebb kékesszürke jórészt pamut matt kontrasztnak (110g)
6-os addi bambusz körtű

2012. április 13., péntek

A hányatott sorsú nyakmelegítő - avagy UTÁLOK BONTANI 3..

Uruguay-i báránybunda és selyemhernyó volt egykoron...Aztán helyi asszonyok szép rózsaszínek seregével árnyalták, majd a drága Férjem kiválasztotta nekem őt is karácsonyi ajándéknak.

Ausztriába jött velem sítáborba februárban, hogy ott váljon honey cowl típusú nyakmelegítővé, ami Irenkánál fogott meg nagyon ugyanilyen fonalból.
Rosszul számoltam ki a hosszt, de vagy 10 cm után jöttem rá... Bontani ennyit pedig nagyon utálok.

Kivittem a hétvégi házba, hátha lesz lendületem, majd elfelejtődött:(  Nemrég fejeztem be kreatív módon, hogy végre megnyugodhasson a lelke, de a húsvéti hidegben még be is mutatkozhatott.

Aztán meg mégis nagyon szeretem!:)


/ 56g, 4,5 tű 70%gyapjú, 30% selyem/

2012. április 9., hétfő

Húsvéti festések

Ha már egyszer tojást festünk, fessünk mást is! Először csak néhány hímzőfonalat dobtam a tojások mellé, majd a maradék festék ráborult egy kupac gyapjúra:)


Amiből pedig egy neszesszer született Virágom barátnőjének. Szülinapi ajándék lesz, így a betűgombokat Virág csinálta FIMO-ból (kis segítséggel) :)



2012. április 6., péntek

Sült ez + az...

...tojások, bárányok, nyulak...

Szerdán a szünetet igazi alkotós nappal kezdtük. Kedvenc linzertésztánkból, megnyomorgatott pogácsaszaggatóval készültek a tojáspárok, saját baracklekvárral. Nem lett 2 egyforma:)


Aztán egy tegnapi nyári kertészkedős nap után mára kiadtam az aprónépet és nekiláttam a "nyuszi-hozta" édességnek. Idénre ugyanis nem csokinyulakat vettem, hanem sütiformát, hogy majd én fogok finom saját nyulakat sütni a gyerkőcöknek (3 saját+2 kereszt).
Az 5 forduló!
Járulékos termék 5 bárány, mert hát az ember párban süt, ha egyszer úgy van. Jó lesz a nagyszülőknek, dédiknek...



Kora reggeli piacjárás után 9-kor nekiláttam, 13-kor már vissza-vissza kellett fordulnom a spejzajtóból, hogy miért is indultam:) 14-kor bementem 10 percre leheverni. Most 17h, nemrég kapcsoltam ki a sütőt... Igaz, hülési-újratöltési szünetekben elkészült a fonott koszorúkalács és a két tortaalap, de hát akkor is...
Még egy ekkora marhát? Kivagyok. A konyha romokban (kit is lepne meg ez ilyen nap után:))

No, megyek eldugdosom a sereget a szomszédba, mielőtt megjönnek és lebukok.:)

2012. április 3., kedd

Nem szeretem a baglyokat

Szerintem inkább ijesztő és komor állatok, mintsem gyerekpólóra való aranyosságok, mint ahogyan az utóbbi években feltűnik. No de hát a rendelés szent, és ebben a kicsilánynak való színösszeállításban már egyre jobban tetszik:) Kispárnának kérték, több, mint 50 cm...